© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Piektdien, 4. oktobrī, Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājā notiks neformāls tīklošanās pasākums tiem LU studentiem, kas doktorantūras studijas uzsāk šoruden.  

“Pagājušajā gadā neformālo iepazīšanās pasākumu apmeklēja gandrīz 70 jaunie doktoranti, kas atzinīgi novērtēja gan iespēju neformāli iepazīties, gan arī jauno doktoru pieredzes stāstus. Katrs no stāstiem bija tikpat neatkārtojams kā mūsu doktoranti. Priecājos, ka šajā gadā papildus iedvesmas stāstiem, notiks arī pičošanas jeb īsformāta prezentāciju konkurss, tādējādi parādot un izgaismojot pētījuma tēmu loku daudzveidīgumu un doktorantu entuziasmu. Gandarīti uzsākt jauno semestri ar neformālu iepazīšanās pasākumu jaunajiem doktorantiem, stiprinot zinātnisko kopienu Latvijas Universitātē,” uzsver LU Doktorantūras skolas vadošā eksperte Dr. ģeogr. Gunta Kalvāne.

Pasākumā ar iedvesmas stāstu piedalīsies LU Doktorantūras skolas vadītāja profesore Zanda Rubene, bet ar personīgajiem pieredzes stāstiem par dzīvi doktorantūrā dalīsies dažādu pētniecības jomu jaunie zinātnieki, kas pavisam nesen ir ieguvuši doktora grādu Latvijas Universitātē: Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas direktors un vēstures skolotājs Oskars Kaulēns un jaunā zinātniece Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūtā Daniela Godiņa, kurai nupat piešķirta stipendija “Sievietēm zinātnē”. Jaunie zinātnieki atklās savu ceļu doktorantūrā, ietverot stāstījumā arī praktiskus padomus, kā veidot savu zinātnisko identitāti gan akadēmiskajā vidē, gan sabiedrībā kopumā.

Pasākumā otrajā daļā būs iespēja dzirdēt astoņas īsformāta prezentācijas jeb pičus, kas norisināsies “FORTHEM” alianses konkursa ietvaros.

Pasākums, uz kuru aicināti ne tikai doktora studiju programmu 1. kursa studenti, bet arī citi doktoranti, norisināsies LU Zinātņu mājā, auditorijā “Alfa”, Jelgavas ielā 3, no plkst. 18.00 līdz plkst. 23.00.

Lai piedalītos klātienes pasākumā, līdz 3. oktobrim jāaizpilda pieteikuma anketa šeit: https://forms.office.com/e/Auhh5eeLyZ .

Jau vēstīts, ka augusta beigās noslēdzās pieteikšanās doktorantūras studijām Latvijas Universitātē. Kopumā studijām augstākajā līmenī pieteikušies 144 studētgribētāji, no tiem 116 izteikuši vēlmi studēt kādā no LU piedāvātajām 86 budžeta vietām, savukārt 28 reflektanti, tostarp 22 ārvalstnieki, ir gatavi studēt par personīgajiem līdzekļiem.

LU Doktorantūras skolas izveide ir viena no aktivitātēm Atveseļošanas un noturības mehānisma projektā “Latvijas Universitātes iekšējā un ārējā konsolidācija” (Nr. 5.2.1.1.i.0/2/24/I/CFLA/007), ko īsteno Latvijas Universitāte un Banku augstskola, turpinot Eiropas Sociālā fonda projektā “LU doktorantūras kapacitātes stiprināšana jaunā doktorantūras modeļa ietvarā” (Nr. 8.2.2.0/20/I/006) aizsākto doktorantūras studiju pilnveidi Latvijas Universitātē.

   

Dalīties

Saistītais saturs

 Doktorantūra tuvplānā: Doktora grāds ieved zināšanu universā
13.08.2024.

Doktorantūra tuvplānā: Doktora grāds ieved zināšanu universā

Doktorantūra tuvplānā: Doktorantam jākļūst par akadēmiskās saimes locekli
09.08.2024.

Doktorantūra tuvplānā: Doktorantam jākļūst par akadēmiskās saimes locekli

LU Doktorantūras skolas vadītāja būs profesore Zanda Rubene
25.07.2024.

LU Doktorantūras skolas vadītāja būs profesore Zanda Rubene

Aicina uz tiešsaistes diskusiju “No Mg. par Dr.: doktorantūra tuvplānā”
16.06.2022.

Aicina uz tiešsaistes diskusiju “No Mg. par Dr.: doktorantūra tuvplānā”