© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Piešķirot 53 grantus pētniecībai, ir noslēgušies Latvijas Universitātes un Banku augstskolas pavasarī izsludinātie grantu konkursi pēcdoktorantiem, zinātniekiem (profesoriem) un pētnieciskiem projektiem. Grantu konkursus Atveseļošanas un noturības mehānisma projektā “Latvijas Universitātes iekšējā un ārējā konsolidācija” organizē Latvijas Universitāte un Banku augstskola.

“Lai arī konsolidācijas process daudziem saistās ar izmaiņām administratīvā struktūrā un procesos, tomēr jēgpilnai konsolidācijai vēl jo svarīgāka ir spēja kopā paveikt vairāk kā iepriekš arī zinātnē,” uzsver Latvijas Universitātes zinātņu prorektors asoc. profesors Guntars Kitenbergs. “Par svarīgāko kritēriju projektu vērtēšanā bijām definējuši ietekmi – parādīt, kā kopā var spert lielākus soļus jaunu zinātnes virsotņu iekarošanā. Man ir liels prieks, ka Latvijas Universitātei kopā ar Banku augstskolu ir iespēja stiprināt savu zinātni ar pētniecības projektiem vairāk kā sešu miljonu eiro apmērā. Vēlu pētniekiem veiksmi idejas pārvērst rezultātos!”

Pēcdoktorantūras grantu konkursā par kopējo summu 1 166 220 EUR Latvijas Universitātē ir piešķirti 17 granti, papildus atbalstīti vēl divi Latvijas Universitātes projekti, kuri atbilst Banku augstskolas prioritārajām jomām: zaļā un aprites ekonomika, digitālā transformācija un inovācija finanšu sektorā, stratēģiskā noturība un drošība kibertelpā.

Zinātnieku (profesoru) grantu konkursā, atbalstot humanitārās un sociālās zinātnes, par kopējo summu 892 861 EUR Latvijas Universitātē ir piešķirti septiņi granti, savukārt Banku augstskolā – divi granti. Papildus atbalstīti vēl četri Latvijas Universitātes projekti, kuri atbilst Banku augstskolas prioritārajām jomām: zaļā un aprites ekonomika, digitālā transformācija un inovācija finanšu sektorā, stratēģiskā noturība un drošība kibertelpā.

Latvijas Universitātes un Banku augstskolas iekšējo pētniecības un attīstības grantu konkursā Latvijas Universitātē noslēgti 13 iekšējās konsolidācijas grantu līgumi par kopējo summu 2 574 779 EUR, lai īstenotu projektus sociālajās zinātnēs, medicīnas un veselības zinātnēs, humanitārajās zinātnēs un dabaszinātnēs. Noslēgti arī astoņi Latvijas Universitātes un Banku augstskolas konsolidācijas grantu līgumi par kopējo summu 1 599 638 EUR.

Grantu konkursi ir viena no aktivitātēm, kas tiek īstenota pamatojoties uz Ministru kabineta 2023. gada 5. decembra  noteikumiem Nr. 721 “Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 5.2. reformu un investīciju virziena “Augstskolu pārvaldības modeļa maiņas nodrošināšana” 5.2.1.r. reformas “Augstākās izglītības un zinātnes izcilības un pārvaldības reforma” 5.2.1.1.i. investīcijas “Pētniecības, attīstības un konsolidācijas granti” otrās kārtas “Konsolidācijas un pārvaldības izmaiņu ieviešanas granti” īstenošanas noteikumi”. Granti tiek piešķirti no Atveseļošanas fonda un valsts budžeta līdzekļiem un administrēti Ministru kabineta noteikumos paredzētā Latvijas Universitātes un Banku augstskolas kopīgā projekta “Latvijas Universitātes iekšējā un ārējā konsolidācija” (Nr.5.2.1.1.i.0/2/24/I/CFLA/007) ietvaros. Projekta kopējais īstenošanas laiks ir līdz 2026. gada 31. maijam.

Share

Related Content

Aicina 18. aprīlī uz informatīvu tīmekļsemināru par izziņotajiem grantu konkursiem
10.04.2024

Aicina 18. aprīlī uz informatīvu tīmekļsemināru par izziņotajiem grantu konkursiem

Atvērta pieteikšanās LU un BA iekšējo pētniecības un attīstības grantu konkursam
02.04.2024

Atvērta pieteikšanās LU un BA iekšējo pētniecības un attīstības grantu konkursam

Doktorantus un zinātnes doktora grāda pretendentus aicina pieteikties grantu konkursam
02.04.2024

Doktorantus un zinātnes doktora grāda pretendentus aicina pieteikties grantu konkursam